El formatger de La Balda

Si t’endinses per la Vall de la Llémena i et dirigeixes sense pressa cap al nucli de Granollers de Rocacorba, podràs arribar fins al Mas Vilotxa.

Allà hi viu i treballa en Pablo Garcia. Rere el seu posat de timidesa, en Pablo s’està erigint com un dels grans talents formatgers que han sorgit en els darrers anys decidits recuperar antics oficis i tradicions per adaptar-los als nous temps i dotar-los de la categoria i el prestigi que es mereixen.

En Pablo compra llet certificada ecològica de dues explotacions ramaderes properes a la vall, d’aquesta manera s’assegura que la qualitat de la llet és sempre òptima per als seus formatges.

Si mai heu estat en una fira de formatges o en algun concurs gastronòmic, segur que haureu vist els formatges de La Balda, com el fermió o el baldat, ja que guanyen a gairebé tots els certàmens que es presenten.

Actualment fa tres formatges diferents, tots ells tractats amb la màxima delicadesa i atenció:

  • El baldat és el seu formatge de gran format, amb una maduració mínima de dotze mesos.
  • També està fent el golany, de pell rentada.
  • Però la seva creació més exitosa i emblemàtica és el fermió, una petita peça d’entre 100 i 120 grams de quallada làctica amb només dues o tres setmanes de maduració mínima. Sens dubte, un dels formatges gironins més ben reconeguts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s